Uitleg kerstkaartenactie

Doe via Besured mee aan de Grote Kerstkaartenactie voor eenzame ouderen, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Bij Besured gaan we voor elke dag een b'tje beter. En willen we heel Nederland inspireren om dat ook te doen. Benieuwd hoe het werkt? Dat lees je hieronder!

1. Online kerstkaart versturen

Je kiest online een kaart, schrijft je boodschap en checkt het voorbeeld. Blij mee? Verzenden maar! Dit kan tot en met 6 december 2023. Dit lijkt vroeg, maar alle kaarten worden met de hand in de envelop gedaan bij het Ouderenfonds. Dit kost tijd. Daarom starten we extra vroeg dit jaar. Een aanhef is niet nodig, de kaart wordt willekeurig uitgedeeld bij eenzame ouderen, verspreid door heel Nederland. Wil je toch een aanhef? Schrijf dan ‘Lieve mevrouw/meneer’ of iets algemeens.

2. Check, dubbelcheck

Wij willen de ontvanger van jouw kaartje natuurlijk echt blij maken. Daarom doen we nog even een dubbelcheck op de tekst. We schrappen teksten waarin gevloekt wordt (vloekt met de kerstgedachte 😉) en onaardige dingen staan. Positiviteit en mensen laten stralen, daar gaan we voor!

3. Jouw kaart wordt handgeschreven!

Als kers(t) op de taart: om jouw wenskaartje extra persoonlijk te maken, gaan we jouw boodschap zelf op de kaart schrijven. Daar zorgen de blijmakers van Besured voor. Zo.. we zijn al bezig onze handen op te warmen. Laat die kaartjes maar binnenstromen! Leuk om te weten: de kaartjes worden gedrukt op milieuvriendelijk en volledig composteerbaar papier.

4. Hoppa! Jouw kaart gaat naar het Ouderenfonds

Zo, de kaarten zijn geschreven! We zorgen ervoor dat ze uiterlijk 12 december terecht komen bij het Nationaal Ouderenfonds. Zij zorgen er samen met PostNL voor dat ze bij al die eenzame ouderen bezorgd worden. Goed om te weten: het Nationaal Ouderenfonds werkt samen met zorginstellingen en andere partijen om de juiste mensen blij te maken.

5. Super, jouw kaartje is bezorgd bij een eenzame oudere!

Zie je die stralende glimlach al voor je? Dat komt door jou. Je kaartje wordt vóór kerst bezorgd bij een eenzame oudere. Goed bezig! Jouw kleine gebaar kan voor iemand een wereld van verschil betekenen.

Wil je aan nog meer van dit soort initiatieven meedoen? Meld je dan aan voor de inspiratiemails van Besured. Dan weet je het als eerste! Alvast hele mooie, warme feestdagen gewenst namens ons allemaal.

Wij zijn Besured

b'tje inspiratie per e-mail ontvangen?

Meld je aan